Showbiz
0

Drew Barrymore donirala milion dolara za gladnu djecu u Africi

Sarajevo-x.com
Hollywoodska glumica Drew Barrymore donirala je u ponedjeljak vlastitih milion dolara za World Food Programme kako bi se nahranilo hiljade školske djece u Keniji.

Zvijezda filma "Charlie's Angels" predala je organizaciji World Food Programme ček na iznos od milion dolara tokom gostovanja u popularnom TV showu američke voditeljice Oprah Winfrey. Bio je to veoma emocionalan show, a Barrymore je došla u pratnji novog dečka Justina Longa (29).

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

33-godišnja glumica, a ujedno i ambasadorica WFP-a u borbi protiv gladi, na Oprah Winfrey Showu je najavila lansiranje tri milijarde dolara vrijedne kampanje "Fill The Cup" u sklopu ove organizacije, s ciljem da se osigura godišnja zaliha hrane za 59 miliona izgladnjele školske djece u zemljama u razvoju.

"Vidjela sam vlastitim očima kakvu promjenu u dječjem životu može izazvati obična šolja hranjive zobene kaše", kazala je Drew Barrymore koja je u protekle dvije godine dva puta posjetila Keniju.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Kako saznaje Daily Mail, World Food Programme se nada da će se u SAD-u uspjeti prikupiti dovoljno novčanih sredstava da se nahrani 10 miliona djece.

Drew Barrymore je već kao djevojčica stekla svjetsku slavu, ulogom u hit filmu "ET: The Extra-Terrestrial", a danas zauzima osmo mjesto na listi najbolje plaćenih hollywoodskih glumica, budući da zarađuje više od deset miliona dolara po filmu.