Legendarni pjevač
123

Dražen Žerić Žera otkrio gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu: Ovo su moja tri favorita

N. C.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Dražen Žerić Žera, frontmen Crvene jabuke, govorio je o Sarajevu te otkrio gdje su po njegovom mišljenju najbolji ćevapi u našem gradu.

Na pitanje šta to posebno Sarajevo ima, a da nijedan drugi grad nema, Žera je istakao da je u Sarajevu život bez stresa te da imam neki svoj poseban šarm.

"Istina jest da je meni Sarajevo najdraži grad zato što sam tamo rođen. Sebe u ovim godinama ne mogu mijenjati i ponosim se što sam iz Sarajeva. Mi smo ‘94. godine došli u Hrvatsku i samo mogu zahvaliti ljudima što su nas prihvatili. Netko i ako ne zna da dolazim iz Sarajeva, čim me čuje, zna da nisam domaći jer imam naglasak. Što ja znam, Sarajevo ima neki svoj poseban šarm, opušteno je i nema puno stresa. Na svakom kutu Sarajeva možeš se nasmijati, od ćevabdžinice, u taksiju, na ulici, ma zapravo bilo gdje. Tamo još nije Evropska unija pa je odmah malo opuštenije i lakše se diše, a i sve je jeftinije", dodao je.

Potom je otkrio i da u glavni grad naše zemlje dolazi često sa svojim kćerkama.

"Idemo često u Sarajevo, a moje kćeri posebno tamo vole ići. Mogu reći i to da sam dosta ljudi prvi put odveo u Sarajevo i pokazao im neka najzanimljivija mjesta koja se trebaju posjetiti. Tamo je lijepo i ljeti i zimi. Prijatelji koje sam tamo vodio uvijek pitaju gdje je ta Miljacka koja je toliko puta opjevana u pjesama. Čaršija je nezaobilazan dio grada, a i ćevapi i pečenjare. Tu su i najbolji bureci i baklave", dodao je.

Frontmen Crvene jabuke otkrio je i gdje su po njegovom mišljenju najbolji ćevapi u Sarajevu.

"Ja imam tri favorita, a to su Ferhatović, Željo i Zmaj. Ko god iz Hrvatske uskoro posjeti Sarajevo, eto i mojih preporuka", naveo je za Večernji list, dodajući da ga u šetnji Sarajevom prepoznaju građani.