Oduševio velikodušnošću
10

Drake obasuo poklonima publiku na koncertu: Obećao kupovine, finansiranje školovanja i liječenja

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Drake je oduševio svojom velikodušnošću kojom je obasuo publiku na koncertu u Torontu, a između ostalog obećao je platiti troškove školovanja za nekoliko studenata, poklonio je kupovinu u iznosu od 10.000 dolara, a obećao je i pomoći ženi koja je otkrila svoju dijagnozu na transparentu.

Na prvom od dva rasprodana koncerta u Scotiabank Areni u svom rodnom gradu reper je u više navrata prekidao nastup kako bi članovima svog tima ukazao na ljude koje želi nagraditi ili im pomoći. Prvi slučaj se dogodio kada je član publike istim intenzitetom kao i reper od riječi do riječi otpjevao jednu njegovu pjesmu.

"Daj ovom čovjeku šta god želi!", kazao je Drake jednom od svojih saradnika iza scene: "Pobrini se da ima karte za sutra uveče!"“

Nešto kasnije, kada je Drake odahnuo između pjesama, spomenuo je da je vidio nekoga kako nosi znak da je platio kartu koristeći studentski program i vidio drugu osobu koja je nosila natpis s molbom da im plati školarinu.

@jesusmyrphy DRAKE GIVES BACK! WOW...#drake #toronto #drakeconcert ♬ original sound - Jo Murphy

Pristao je da pokrije troškove obrazovanja za oba ta čovjeka - plus obećao da će naći još petoro ljudi u gomili koje će također finansirati u smislu plaćanja njihovog školovanja.

Druga žena je putem transparenta Drakeu objavila da je upravo otkrila da joj je dijagnosticirana multipla skleroza - bolest od koje boluje i njegova desna ruka, Noah "40" Shebib - a zabavljač je obećao da će je povezati s njim "da razgovaraju" te poručio: "Učinit ću sve što je potrebno da ti pružim najbolju pomoć na svijetu, to ti obećavam."

Poklonima i pomoći tu nije bio kraj te je darovao kupovinu od 10.000 dolara drugom obožavatelju i ponudio još jednu neimenovanu ženu u svom krugu da finansira njenu penziju.

Ovi činovi velikodušnosti nisu jedinstveni za njegove nastupe u Torontu – tokom prvobitno najavljene turneje "It's All A Blur" sretnicima je dijelio sve, od Chanel torbi do finansijskih poklona od 50.000 dolara.