Klix Studio s Emelom
678

Dragan Marinković Maca: Odrekao bih se sina da sluša nekog ko ga udara patikom po glavi i oduševljava se

I. S.
Gost novog izdanja Klix Studija s Emelom Burdžović bio je bh. glumac i voditelj Dragan Marinković Maca. Govorio je o svojoj karijeri te privatnom životu.

On će 15. aprila u Bijeljini izvesti predstavu "Kakva ti je žena, takav ti je život". Nakon toga će je izvesti u Banjoj Luci (16. aprila), Mostaru (17. aprila) i Sarajevu (18. aprila).

Burdžović ga je, između ostalog, pitala u kojoj mjeri je smisao života ili dio tog smisla raditi posao koji voliš s pasijom koja ne prestaje.

"Drago mi je što sam se osamostalio, što nisam član nijednog pozorišta ni udruženja, što sam slobodan strijelac. Sloboda je majka. Ona je, pored zdravlja, najbitnija stvar u životu", naveo je.

Također je spomenuo da publika koja gleda njegove predstave često zaplače, bez obzira na to koliko su one do tog trenutka smiješne.

"Da nije šege, šale i komike, kako bismo ozbiljno rekli sve ono što mislimo? Mnogi misle da se šalim. Od svih laži, 'šalim se' mi je omiljena. Treba razmišljati. Nije to samo gomila smijeha", rekao je.

Prisjetio se i kada je tokom opsade Sarajeva glumio u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

"Mi smo igrali predstave pod granatama. Gori grad, sve vrišti i puca, mi igramo 'Ljubovnik', tu je 7.000 ljudi. Pokojni Žan Marolt, ludi Senad Bašić... Bolan, hoćemo li, kralju? Četiri sata mi igramo", rekao je.

Osvrnuo se i na javne ličnosti koje su danas naročito popularne među mladima.

"Ne može neko moje dijete udarati patikom po glavi i da se on oduševljava. Ja bih se, kunem ti se, kao što se nekad fino radilo, u novine stavio: Ja, Dragan Marinković, odričem se svoga sina", između ostalog je naveo.

Macino gostovanje u Klix Studiju možete pogledati i direktno na našem YouTube kanalu. Također nas možete slušati i na Spotifyju, Apple Podcastu, Amazon Musicu i drugim platformama.