Skladan par
48

Dragan i Maja Bjelogrlić zaljubili su se na snimanju reklame, o vrelim scenama se i danas priča

Klix.ba
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Dragan i Maja Bjelogrlić važe za jedan od najskladnijih bračnih parova na sceni. Upoznali su se 1992. godine, a o reklami koju su nedugo nakon toga snimili se još uvijek priča.

Reklamirali su salon namještaja Eurosalon. Tada se vrele scene nisu toliko često prikazivale na televiziji pa je reklama uzrokovala buru. Njih dvoje su se zaljubili na snimanju i tako je započela njihova ljubavna priča.

On je ranije u intervjuu za srbijansko izdanje magazina Story otkrio detalje.

"Kad sam, nekoliko mjeseci nakon što smo se upoznali, dobio ponudu da snimim reklamni spot za kuhinjski nameštaj u kojem mi je trebala partnerka, sjetio sam se Maje. Nisam bio siguran je li uopće u Beogradu, ali imao sam sreću da je baš tad došla na jesenji ispitni rok pa sam je angažovao da glumi sa mnom u reklami. Prvo smo samo glumili ljubavni par, a ubrzo smo to stvarno postali", ispričao je.

Maja je diplomirala engleski jezik i književnost te se bavila manekenstvom. Za Dragana se udala na Valentinovo 1996. godine te posvetila porodičnom životu. Imaju kćerku Miju i sina Alekseja. Maju mnogi smatraju jednom od najljepših žena u Srbiji pa je zovu srbijanskom Monicom Bellucci.