"Kakvi su to aršini?"
82

Dragan Bjelogrlić: Kako mogu da budem sretan u nesretnom društvu, iako sam materijalno obezbijeđen

N. O.
Screenshot/Nova S
Screenshot/Nova S
Dragan Bjelogrlić gostovao je u emisiji "Utisak nedjelje" gdje je još jednom komentarisao situaciju u Srbiji te se osvrnuo na kritike koje dobija, a u kojima mu nerijetko poručuju da nema pravo da se buni jer je materijalno osiguran.
Bjelogrlića su nedavno čak tabloidi optužili da je fizički nasrnuo na voditeljicu emisije, što su oboje demantovali. Glumac je na meti režima zbog svojih stavova i kritika aktuelnoj vlasti u Srbiji, a upravo se na to osvrnuo tokom gostovanja.

"Kakva je to definicija i sa kojih pozicija mi definišemo da bih ja sad trebalo pošto sam materijalno obezbijeđen da budem sretan čovjek?" Kako ja mogu da budem sretan čovjek u jednom nesretnom društvu. Kako? Moja djeca treba da rastu i žive u tom istom nesretnom društvu. I ja bih sad trebalo pošto sam ja sebe namirio da šutim i da gledam svoja posla. Je l' to poruka ta?", upitao je Bjelogrlić.

U isječku koji kruži društvenim mrežama je dalje kazao: "Da izbjegnemo sve te, prvo, lažne podatke, drugo, odakle im pravo time da se bave? I rekao sam, uostalom, kako se to rješava. Ali, hajde sad da malo razmislimo kakva je to poruka? Pa ti imaš, a buniš se. Pa što ne bih imao, ako sam zaradio? Zašto ne bih imao? Ne znam šta time hoće da se kaže".

Još je istaknuo i ono što mu se često ponavlja: "Dali smo ti da radiš - šuti".

Istaknuo je kako se sam izborio za ono što radi te da upravo zato ima i rezultate: "Prvo, niste mi dali da radim - izborio sam se za svoje pravo za rad i pošto i najbolje što mogu radim svoj posao i za to, hvala Bogu, imam rezultate i kome ja treba da budem zahvalan? A svoju zahvalnost treba, valjda, da iskažem svojom šutnjom. Time što se ne bunim. To je toliko nakaradno i bolesno da niko da postavi to pitanje".

"Kakvi su to aršini? Znači šta? Mogu da se bune samo oni koji nemaju?", upitao je na kraju.