Dok je još bila prirodna
113

Donatella Versace važi za kraljicu plastičnih operacija, ovako je izgledala prije njih

I. B.
Donatella je proslavila 67. rođendan (Foto: EPA-EFE)
Donatella je proslavila 67. rođendan (Foto: EPA-EFE)
Prva asocijacija na čuvenu talijansku dizajnericu Donatellu Versace danas je, nažalost, plastična operacija. Donatellino lice se kroz godine transformisalo u ono koje je teško prepoznati, a rijetko ko uopšte zna kako je ona nekada izgledala.

Dama koja je naslijedila modno carstvo nakon smrti njenog brata Giannija 1997. godine, proslavila je svoj 67. rođendan i jedno je od najvećih imena u ovoj industriji.

Iako joj u svijetu mode rijetko ko može parirati, ono po čemu je još prepoznatljivija je njen izgled i brojne operacije koje je uradila.

Donatella je oduvijek nastojala da opravda titulu modne ikone, a mnogi su kroz godine i promjene zaboravili kako je ona izgledala u mladosti.

Donatella nekad i sad (Foto: Twitter)
Donatella nekad i sad (Foto: Twitter)

Danas pripada popisu onih koji su pretjerali sa estetskim operacijama, a na svom izgledu može zahvaliti "njegovanju" koje traje već godinama unazad.

Čestim odlascima u solarij održavala je preplanuli ten, a otkako je 2002. godine postala plavuša, više nije odustala od te boje kose. Ipak, osim tih "bezazlenih" pomagala, Donatella nije posustala ni pred estetskim zahvatima i operacijama.

S njima je počela 1995. godine, a već tri godine poslije njen izgled drastično se promijenio. Pridonijeli su tome i buran život koji je vodila te ovisnost o alkoholu i drogama za kojim je posezala naročito poslije smrti voljenog brata.

Donatella s bratom Giannijem Versaceom na Met Gali 1992. (Foto: Twitter)
Donatella s bratom Giannijem Versaceom na Met Gali 1992. (Foto: Twitter)

Godine su se nastavile nizati, a njena pojavljivanja u javnosti privlačiti sve više pažnje. No, to je nije spriječilo da nastavi raditi po svom te i danas, kada se pojavi na nekom javnom događaju, da naslutiti kako je "nadopunila" svoj izgled.

Donatella je prisustvovala i sinoćnjoj Met Gali, a za ovu posebnu priliku izabrala je korzet haljinu sa detaljima od teksasa, lančićima, zlatnom kožom i Swarovski kristalima.

Inače, dizajnerica ima i dvoje djece Allegru i Daniela koje je dobila iz braka sa modelom Paulom Beckom od kojeg se razvela 2000. godine.