"Nisam to zaslužila"
30

Dolly Parton povukla se iz nominacija za Kuću slavnih, smatra da nije dostojna tog priznanja

I. B.
Dolly Parton (Foto: Twitter)
Dolly Parton (Foto: Twitter)
Nakon što je nominovana za Rock and Roll Kuću slavnih, legendarna 76-godišnja pjevačica countryja Dolly Parton izjavila je kako se planira povući jer smatra da još uvijek nije dostojna tog priznanja.

Svoju odluku, ali i obrazloženje iste Dolly je podijelila na svojim društvenim mrežama.

"Iako sam počašćena i jako zahvalna što sam nominovana za Rock and Roll Kuću slavnih, mislim da nisam to zaslužila. Ne želim da se glasovi moraju cijepati zbog mene i zato se povlačim. Nadam se da Kuća slavnih razumije moju odluku i da će me ponovo uzeti u obzir, ako budem toga vrijedna", napisala je Parton u svojoj objavi.

Dolly, navodno, smatra da ona još uvijek nije dovoljno "rock and roll" kako bi prihvatila ovakvo priznanje.

Pjevačica je dodala i kako ju je ova nominacija inspirisala da nekad u budućnosti objavi vlastiti album spomenutog žanra, što je, kaže, oduvijek željela.

"Moj suprug je totalno lud za rock and rollom i oduvijek me je ohrabrivao na takav potez", priznala je Dolly i poželjela sreću svim nominovanim, među kojima su i Kate Bush, Eminem, Dionne Warwick, Lionel Richie i drugi.

Već ranije, nekoliko primljenih zvijezda poput Sex Pistolsa i Todda Rundgrena odlučili su odstupiti sa svog mjesta u Kući slavnih, no Dolly je jedina umjetnica u historiji koja se povukla dok je glasanje i dalje u toku.