|

Dok ne prikupe milion dolara Lady Gaga, Usher, Alicia... gase profile na Facebooku

Dok ne prikupe milion dolara Lady Gaga, Usher, Alicia... gase profile na Facebooku
0
S
Sarajevo-x.com
28.11.2010. u 12:30
11
komentara
0

dijeljenja
Dok ne prikupe milion dolara Lady Gaga, Usher, Alicia... gase profile na Facebooku Lady Gaga (Foto: world entertainment news)
Slavne ličnosti, muzičari i glumci u utorak će ugasiti svoje profile na popularnim društvenim mrežama i time se priključiti humanitarnoj akciji pomoći oboljelima od side. Lady Gaga, Usher i Justin Timberlake pridružili su se akciji koju organizuje Alicia Keys.
Popularni muzičari odlučili su da se odjave sa društvenih mreža Twitter i Facebook sve dok ne prikupe milion dolara za humanitarnu akciju nazvanu Digital Life Sacrifice, koja se organizuje u sklopu Fondacije Keep a Child Alive charity.

Poznate ličnosti koje su se uključile u akciju, odjavit će se sa društvenih mreža u utorak na Dan borbe protiv side.

Kako je izvijestio AP, akciji će se pridružiti i Jennifer Hudson, Kim i Khloe Kardashian, Elijah Wood i Serena Williams.

Svi oni će snimiti i reklamu u kojoj će se biti prikazani kako leže u kovčezima, što će zapravo predstavljati njihovu digitalnu smrt.

"Veoma je bitno da toliko šokiramo ljude da ih jednostavno time razbudimo. Naravno, nije istina da ljude nije briga za druge i da ne žele ništa učiniti, stvar je u tome što oni i ne misle na to", kazala je pjevačica Alicia Keys.

Keep A Child Alive je humanitarna organizacija koja pomaže oboljelima od side u Africi i Indiji.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...