"Čudo je što još uvijek imam posao"
1

FOTO / Dok joj se svijet divi Salma Hayek tvrdi: Niska sam i debeljuškasta

Klix.ba
Njena ljepota i zavidna figura u obliku pješčanog sata zaslužne su za status jedne od najglamuroznijih i najuspješnijih zvijezda Hollywooda, no glumica Salma Hayek sebe doživljava na potpuno drugačiji način.
"Niska i debeljuškasta", epiteti su kojima sebe opisuje ova uspješna Meksikanka. Hayek, koja je prošlog mjeseca proslavila 46. rođendan, smatra da je čudno što za nju još uvijek ima posla u filmskoj industriji.

Svoj uspjeh pripisuje sreći, a smatra da će u budućnosti dobijati sve manje ponuda s obzirom na njene godine.

"Najgore što možete biti u Hollywoodu je žena koja ima više od 40 godina. Povrh toga, ja sam osoba s akcentom, disleksičarka, niska i debeljuškasta. Imam svakakvih nedostataka, ali još uvijek sam ovdje. Mora da sam najsretnija žena na svijetu jer još uvijek radim", kazala je Salma u intervjuu za Harper's Bazzar. U svijetu koji je opterećen idealom ljepote koja se ogleda u mršavosti, Hayek je pravo osvježenje jer priznaje da su dijete za nju gubljenje vremena.
"Volim hranu i vino. Možda to i nije najbolje za moj izgled, ali je dobro za moje raspoloženje. Sretna sam kad jedem. Imam 46 godina i ne želim injekcije botoksa, a znate li zašto? Zato što jedem masnu hranu i puno povrća. Ma jedem sve! Ako previše vježbate, a ne jedete dovoljno, to se vidi na vašoj koži. Počinjete stariti i izgledate jadno", iskrena je poznata Meksikanka.