Ibrahimović odbrusio novinarki
0

"Dođi sa sestrom kod mene kući da vidiš jesam li peder"

Sarajevo-x.com
Barcelonin napadač Zlatan Ibrahimović pokušao je odbraniti čast na španskoj televiziji nakon što je objavljena fotografija na kojoj je uhvaćen u neugodnoj pozi sa svojim saigračem Gerardom Piqueom, zbog koje su njih dvojica po automatizmu u javnosti označeni kao homoseksualci.

"Dođi sa svojom sestrom mojoj kući pa ćeš vidjeti jesam li peder", odbrusio je Zlatan novinarki emisije "Salvame" koja mu je tražila komentar "nježnog milovanja" s Piqueom.

Na fotografiji koja navodno potiče s Facebooka Zlatan je nježno uhvatio Piquea za ruku, što je bilo dovoljno da brojni mediji ispišu brojne tekstove s napisima "Ibrahimović je gay" ili "Igrači Barce homosekualci".

Čelnici Barce su tek izašli sa stavom kako oni ne komentarišu beznačajne situacije, ali brojni fanovi su šokirani, te je već pokrenuta i grupa na Facebooku "I ja sam ostao zapanjen fotografijom Ibre i Piquea", na kojoj se uveliko "pretresa" ova tema i koja već ima preko 14 hiljada članova.

Ulje na vatru dodaje i činjenica da je krajem aprila Pique proglašen najseksi muškarcem u Kataloniji, i to ispred svog trenera Josepha Guardiole.

Neki su zagovornici teze da se, ipak, radi o fotomontaži, no tako ne misle u brojnim talijanskim i španskim medijima ističući kako je fotografija autentična.