Lijepa glumica
92

Đurina starija kćerka pošla je stopama roditelja, a ime je dobila po jogurtu

N. C.
Zala Đurić (Foto: Instagram)
Zala Đurić (Foto: Instagram)
Zala Đurić, starija kćerka Branka Đurića Đure i Tanje Ribič, krenula je stopama roditelja te je kao svoje zanimanje izabrala glumu.

Zala živi u Sloveniji, ali se odlučila usavršavati van granica zemlje u kojoj živi. Zala je završila glumačku školu HB Studio u New Yorku. Iako nije dugo u glumačkim vodama, može se pohvaliti brojnim ulogama, među kojima i nekoliko glavnih.

Iako je po zanimanju glumica, Zala svoj talent uspješno pokazuje i u drugim sferama umjetnosti. Mlada glumica osim svog primarnog zanimanja, pjeva i piše poeziju.

Zala ima specifično ime, a njena majka Tanja je otkrila da je njihova starija kćerka dobila ime po jogurtu.

"Kada smo se nas dvoje zaljubili, nismo smjeli ni da maštamo o zajedničkom životu, ali smo svejedno maštali da ćemo imati jedno dijete i tada je na tržištu bio neki jogurt koji se zvao Zala i rekli smo da će nam se tako zvati kćerka. Imali smo negdje sakriven poklopac u liftu iza ogledala i uvijek smo tu gledali i maštali da ćemo nekad imati Zalu", kazala je.

Đuro je nedavno izjavio da je bezuspješno pokušao odgovoriti kćerku od glume.

"Pokušao sam je odgovoriti od glume. Rekao sam joj da je samo jedno zanimanje teže od glumca. Kada me pitala koje, rekao sam joj 'glumica'", ispričao je.

Iako ju je odgovarao od glume, Đuro je jednom prilikom izjavio da je Zala naslijedila talent i od njega i od Tanje.

Tanja je jednom prilikom za Klix.ba govorila o Zalinom neospornom talentu.

"Zala ima urođeni profesionalizam. Nekad mislim da je talent pokupila još u rađaonici, odmah po rođenju. Gledam na nju kao majka i kao kolegica sa zanimanjem, pratim kako ona to radi, a tek poslije kako ću sama da odradim zadatak na sceni", priznaje je.

Đuro je dugi niz godina u braku sa slovenskom glumicom i pjevačicom Tanjom Ribič s kojom, pored 25-godišnje Zale, ima i kćerku Elu (16). Glumac iz prvog braka ima sina Filipa (31).