I dalje u Makedoniji
28

Đorđe David se oglasio nakon stravične nesreće: Nisam dobio dokumente, pravite mi pakao od života

N. C.
Đorđe David
Đorđe David
Đorđe David oglasio se povodom saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao te zamolio javnost za empatiju.

Naime, srbijanski muzičar prošle sedmice je doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Do nesreće je došlo u Sjevernoj Makedoniji, najvjerovatnije zbog guste magle. U nesreći su sudjelovala tri automobila.

Nakon brojnih špekulacija o njegovom povratku u Srbiju, oglasio se i pjevač snimkom na Instagramu u kojem je zamolio sve da ne nagađaju o njegovoj situaciji u kojoj se nalazi jer mu to otežava.

"Imajte bar malo empatije i razumijevanja prema situaciji u kojoj se nalazim. Naime, ja nisam dobio dokumenta, nisam napustio Makedoniju. Moji dokumenti se nalaze u Javnom tužilaštvu u Kumanovu. Meni ovdje prave problem i izaziva mržnju kod ovih ljudi, otežavate mi situaciju, pravite mi pakao od života. Kad budem uzeo dokumenta i kad pređem granicu ja ću prvi da se javim", rekao je.

Ranije se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo Kumanovo te navelo da su Davidu izrečene mjere opreza.

U izjavi za makedonski Kurir navodi se: "Na prijedlog Osnovnog javnog tužilaštva Kumanovo, stranom državljaninu koji je učestvovao u teškoj saobraćajnoj nezgodi kod Tabanovca izrečene su mjere opreza - privremeno oduzimanje putnih i drugih isprava (lična karta i vozačka dozvola) za prelazak državne granice i obaveza da se javi sudu".