Platio joj 10.000 eura za seks
0

"Djevojka za pratnje" tvrdi da ju je zvao Berlusconi

FENA
Nadia Makri, koja za sebe kaže da je "poslovna pratnja", izjavila je danas da ju je italijanski premijer Silvio Berlusconi lično pozvao na dvije zabave u njegovim vilama i da joj je platio 10.000 eura za seksualne usluge.

Makri je italijanskoj televiziji Sky TG24 rekla da je na zabavama bilo mnogo mladih strankinja, uglavnom iz Brazila i Rusije, i da vjeruje da su mnoge od njih bile maloljetnice, ali da nije sigurna u to pošto nisu međusobno razgovarale.

Italijanski dnevni list "Corriere della Serra" je početkom mjeseca objavio transkripte Makrijinog svjedočenja pred tužiocima, u kome je rekla da joj je Berlusconi platio 10.000 eura za seksualne usluge na zabavama.

Ona je navela i da su na jednoj od zabava kojima je prisustvovala u nekim sobama djevojke mogle da konzumiraju hašiš. Italijanski premijer je pozvao Makri, kako ona tvrdi, na mobilni telefon i pozvao je na zabavu u svojoj vili u Sardiniji 2009. i u Milanu 2010. godine. Makri nije željela da govori o tome šta je bilo na žurkama, ali je rekla da je sa Berluskonijem razgovarala o problemima koje ima u vezi sa starateljstvom nad šestogodišnjim sinom.