Uspjeh Rubine Ali
0

Djevojčica sa ulice zarađuje pravo malo bogatstvo

Sarajevo-x.com
Rubina Ali
Rubina Ali
Rubina Ali, siromašna Indijka koju su odabrali da glumi u filmu "Milioner s ulice" oduševila je nigdje naučenom glumom cijeli svijet. Ipak, trebalo je mnogo vremena da počne zarađivati od svog truda. Danas ova vrijedna desetogodišnjakinja posjeduje pravo malo bogatstvo zarađujući novac od filma i prodaje knjiga.

Njena porodica uskoro bi se mogla iseliti iz barake u novi stan, a izdavač i producent malene Rubine kaže da su njeni projekti vrijedni više od 145.000 dolara. Sve to finansira režiser Oskarom nagrađenog filma Danny Boyle, piše Telegraph.

Rubina i njen prijatelj iz filma, 11-godišnji Azharuddin Mohammed Ismail, glumili su i u ostvarenju "Lord Owen's Lady", romantičnoj komediji u produkciji korporacije Dragons. Tu su zarađivali po 1.120 eura dnevno, a snimalo se oko 20 dana u Dubaiju i Walesu.

Sa Anthonyjem Hopkinsom dogovara se uloga oca lorda Owena, koji se zaljubi u prelijepu Indijku.

Film "Milioner s ulice" nagrađen je sa osam Oskara, a Rubina je igrala malenu Latiku.

Za svoju biografiju izdatu u junu prošle godine djevojčica je zaradila 22.500 eura. Knjiga nazvana "Snovi djevojčice s ulice" prevedena je na 14 jezika i ima 198 stranica. Dosad je prodato najmanje 100.000 primjeraka.