Showbiz
415

Djeca Angeline Jolie uče njemački, ruski, arapski, vijetnamski, kambodžanski i znakovni jezik

Klix.ba
Angelina Jolie Pitt gostovala je u emisiji Women's Hour BBC Radija 4, u kojoj je govorila o svojoj djeci.

Angelina Jolie i Brad Pitt imaju šestero djece, troje biološke i troje posvojene.

"Sva djeca uče različite jezike. Pitala sam ih koje jezike žele učiti, a Shi je rekla da želi učiti Khmani, kambodžanski jezik, Pax se fokusira na vijetnamski, Mad uči njemački i ruski, Z govori francuski, Vivienne je zaista željela naučiti arapski, a Know uči znakovni jezik", ispričala je Angelina Jolie (41).

"Shi" je nadimak njihove kćerke Shiloh (10), "Mad" je nadimak sina Maddoxa (14), a "Z" je kćerka Zahara (11). Pored njih, glumica ima još sina Paxa (12) i blizance Vivienne i Knoxa (7).

Angelina je dodala je kako joj je zanimljivo posmatrati kako njena djeca rastu i svako od njih razvija svoje vlastite interese i jedinstvene osobnosti.

"Pretpostavljam da to znači kako ne znate ko su zapravo vaša djeca, sve dok vam, ne pokažu ko su i postanu šta god žele da budu", kaže Angelina.

Angelina ističe kako niko od njene djece ne pokazuje nikakve sklonosti niti želje da se bavi glumom, poput njihovih roditelja.

"Niko od njih ne želi biti glumac, zapravo su veoma zainteresirani za to da se bave muzikom. Pax posebno voli muziku u DJ-ing."

Angelina Jolie je poznata po svom humanitarnom radu i pomoći izbjeglicama i ljudima u siromašnim, ratom zahvaćenim područjima. Svoju kćerku Shiloh rodila je u Africi, kada se suočila sa problemima sa kojima se žene koje rađaju bore svakodnevno.

"Otišla sam u jednu od bolnica i trebala carski rez. Međutim, nisu mogli da urade pregled jer nisu imali ultrazvučni aparat. Ogroman je broj žena koje imaju problema i komplikacija koje se javljaju u trudnoći, a koje bi mogle biti spriječene uz pomoć samo jednog ultrazvučnog aparata. Iz tog razloga imamo pojedince i grupe širom svijeta koji rade na tome i pomažu ovim ljudima i to je predivno", kazala je Jolie.