Slavni glumac neutješan
0

Dirljiva sahrana Jetta Travolte

Sarajevo-x.com
Holivudski glumac John Travolta i njegova supruga jučer poslije podne su se oprostili od svog sina Jetta na privatnoj službi koja se održala na njihovom luksuznom imanju na Floridi.

Tugujućoj porodici Travolta jučer su se u poslijepodnevnim satima pridružili bliža porodica i prijatelji da bi prisustvovali privatnoj scijentološkoj službi i sahrani 16-godišnjeg Jetta Travolte koji je prošle sedmice umro od srčanog udara.

Javnosti se povodom sahrane Jetta Travolte obratio i glumac Tom Cruise, također sljedbenik Scijentološke crkve koji je negirao navode medija da je Jett možda i umro zato što scijentolozi ne vjeruju u upotrebu konvencionalnih lijekova.

'Nemam riječi za ovaj nesretni događaj, to se jednostavno nije trebalo desiti ovako divnim ljudima i roditeljima. Scijentologija nije kriva za nesreću porodice Travolta, jer ona nalaže da čovjek 'liječi svoje tijelo', izjavio je Cruise.

Nakon što je Jett Travolta u prošli petak umro i pored svih napora ljekara da ga spase, njegov otac je bio neutješan i insistirao je da bude uz sina u kolima hitne pomoći kao što se ni u bolnici nije htio odvojiti od sina, mada je za Jetta već bilo kasno, piše Daily Mail.

Ispred kuće porodice Travolta, komšije i obožavatelji glumačkog para već danima donose cvijeće i poruke suosjećanja.