Smatra da ju je zaslužio
0

Diddyjev sin kritikovan zbog prihvatanja stipendije

Klix.ba
Sean Diddy Combs (Foto: AFP)
Sean Diddy Combs (Foto: AFP)
Sin repera Seana Diddyja Combsa se našao na udaru kritika nakon što je prihvatio sportsku stipendiju Univerziteta u Californiji u Los Angelesu (UCLA). Kritičari misle kako je stipendija trebala otići studentima slabijeg imovinskog stanja, a Justin Dior Combs vjeruje da je zaslužio tu stipendiju.

Justin Dior Combs, čiji se otac nalazi na vrhu Forbesove liste najbogatijih hiphopera za ovu godinu sa 550 miliona dolara, će na UCLA doći iz privatne katoličke škole Iona, koja se nalazi u New Yorku.

Stipendija od 54.000 dolara godišnje će mu osigurati studiranje na UCLA i igranje američkog fudbala za njihov tim. Međutim, kritičari vjeruju da je stipendija mogla otići nekome drugom, prenosi Reuters.

Justin Dior je na svom Twitteru napisao: "Bez obzira na okolnosti, ja sam tu stipendiju zaslužio! Kraj! Bez obzira na to šta radite u životu, svako će imati svoje mišljenje o tome".

Iz Univerziteta su u obavještenju za javnost rekli da se, za razliku od akademskih stipendija, koje se dodjeljuju uzimajući u obzir imovinsko stanje studenata, sportske stipendije daju isključivo zbog atletskih sposobnosti.

UCLA godišnje dodijeli oko 285 sportskih stipendija.