"Muškarac njenog života"
0

Dianina veza sa Pakistancem dr. Khanom na filmskom platnu

Sarajevo-x.com
Oni koji su je voljeli reći će da nije učinila ništa loše, međutim, oni koji su uvijek imali zamjerke, sada će imati dodatni materijal za sitničarenje. Naravno, riječ je o Diani, princezi od Welsa.

Nema sumnje da priča o njoj čak i 14 godina nakon njene smrti i dalje fascinira. Sada će ta priča biti ispričana u novom holivudskom filmskom ostvarenju. Tema filma je Dianina veza sa kardiohirurgom Hasnatom Khanom.

Emocionalna drama između narodne princeze kako su je nazivali i ljekara porijeklom iz Pakistana u kina će stići naredne godine. Film bi navodno trebao prikazati neke detalje iz njihove romantične veze.

Očekuje se da će film sam po sebi biti jedna od najvećih kritika princeze Diane.

Naime, Diana je dr. Khana upoznala 1995. godine u kraljevskoj bolnici Brompton, kada je bila u posjeti prijatelju koji je imao operaciju srca. Tada je upoznala dr. Khana i započela vezu s njim.

Ove navode je potvrdio i princezin bivši batler Paul Burrell u sklopu sudske istrage o njenoj smrti pred Visokim sudom u Londonu. Rekao je da se princeza raspitivala o mogućnosti privatne ceremonije vjenčanja između nje i ljekara, odnosno između katolkinje i muslimana. Burell je tada ustvrdio kako mu je Diana rekla da nijednog muškarca u svom životu nije voljela više od dr. Khana, te da je on stekao utisak da dr. Khan jeste muškarac njenog života. Veza je trajala dvije godine, a Khan je postao gotovo svakodnevni gost u Kensingtonskoj palači.

Također, veza između njih dvoje je navodno bila veoma ozbiljna, ali ju je dr. Khan prekinuo 1997. godine. Diani je tada zaista bilo slomljeno srce, ustvrdio je njen batler. Tokom njihove romanse Diana se čak htjela preobratiti na islam. Burrell je rekao i to da nije stekao utisak da je Dodi al-Fayed, čovjek s kojim je doživjela saobraćajnu nesreću i dočekala smrt, bio muškarac njenog života, kako se to pisalo u novinama.

Godinama poslije njene smrti dr. Khan nikada nije javno govorio o njihovom odnosu. No, to se promijenilo 11 godina nakon njene smrti, ali ni tada nije iznio bilo kakve detalje, već je rekao manje-više već poznate stvari, piše britanska štampa.

Diana je često nailazila na kritike i kraljevske porodice zbog toga što je imala veze s muškarcima koji su muslimani.

Film će dodatno podstaknuti zle jezike onih koji je nisu voljeli.

Dianu će glumiti holivudska glumica Jessica Chastain, koja se morala namučiti da usvoji britanski akcent. Režirat će ga Nijemac Oliver Hirshbiegel, a film će koštati devet miliona dolara. Snimat će se na nekoliko lokacija, u Pakistanu, Angoli, na jugu Francuske i u Parizu.