Showbiz
1

Detalji sporazuma o skrbništvu: Brad Pitt će se redovno testirati na drogu i alkohol

Klix.ba
Brad Pitt (Foto: EPA)
Brad Pitt (Foto: EPA)
Sud je odobrio sporazum Brada Pitta i Angeline Jolie o skrbništvu nad djecom. Sporazumom je utvrđeno da će se glumac redovno testirati na drogu i alkohol, a djeca s njim neće provoditi praznike ukoliko to ne žele.

Prema sudskom dokumentu od 2. decembra, Jolie zadržava skrbništvo nam Maddoxom, Paxom, Zaharom, Šilom i blizancima Knoxom i Vivienne. U ugovoru je definiran i tim od pet stručnjaka koji je zadužen za mentalno zdravlje porodice.

Pitt će i dalje imati dogovorene posjete terapeutu s djecom, kojem će interesi djece uvijek biti na prvom mjestu. Također, glumac će se redovno podvrgavati testovima na drogu i alkohol, kao i sedmičnim individualnim i grupnim terapijama. Djeca će također ići na individualna savjetovanja.

"Brad Pitt je dobrovoljno pristao raditi testove na drogu i alkohol. Međutim, sada kada je sudija potpisao dokumentne, to je postalo obavezno", kazao je izvor ET-ja.

Izvor je otkrio da Brad nije nasamo vidio djecu od incidenta u avionu.

"Angelina se nije odvajala od djece nakon incidenta u avionu. Iako još uvijek nije završila svoj film, bila je s njima sve vrijeme kako bi bila sigurna da su dobro", prenosi ET.

Sporazumom nije jasno definirano da li će Pitt moći vidjeti djecu za praznike.

"Ako dijete kaže da ne želi vidjeti Brada za Božić, psihijatar ga na to neće prisiliti. To je cijela svrha sporazuma", rekao je izvor.

Sporazum je moguće promijeniti ukoliko se Pitt požali sudu.