Kraj još jedne holivudske romanse
1

Detalji razvoda Holmes i Cruisea: Katie je bila potpuno nesretna

Klix.ba
Bila je to veza koja je od početka izazivala razne komentare. Ona je bila prelijepa, a on je bio među najslavnijima. Par je uskoro postao jedan od onih o kojima se najviše priča i piše. Naravno, riječ je o Katie Holmes i Tomu Cruiseu.

Katie je ubrzo nakon upoznavanja Toma pristupila intenzivnoj studiji o Scijentologiji, religiji koju je osnovao pisac naučne fantastike L Ron Hubbard 1954. godine, a koja se zasniva na vjerovanju da su ljudi potomci jedne protjerane vanzemaljske rase.

Cruise je Holmes zaprosio 17. juna 2005. godine na Eiffelovom tornju, a vjerovatno se svi sjećaju njegovog izliva ljubavi prilikom gostovanja kod Oprah Winfrey, kada je skakao po sofi i govorio da je zaljubljen.

Par je u aprilu 2006. godine dobio kćerku Suri, a mnogi su mediji tada, zbog Tomove opsesije Scijentologijom, pisali da je ona začeta korištenjem zamrznute sperme osnivača ove religije.

Vjenčali su se u Italiji u novembru 2006. godine, a vjenčanje je bilo koreografisano kao filmska premijera. Ceremoniji je prisustvovalo više tjelohranitelja nego gostiju.

Sada, nakon nešto više od pet godina braka, njihova kćerka Suri je u centru pažnje. Prema pisanjima medija, Katie je već podnijela zahtjev za potpuno starateljstvo. Katie je zahtjev podnijela samo nekoliko sati nakon objave vijesti da se ona i Tom razilaze. Pored starateljstva, Katie traži i odgovorajuću alimentaciju. Prema procjenama, ta cifra će biti jako velika, jer je mala Suri već postala poznata po svojim ekstravagantnim modnim izborima. Prema nekim izvorima, Suri posjeduje dizajnersku odjeću u vrijednosti od 3,2 miliona dolara.

Njen otac Tom je jednom prilikom izjavio: "Ona voli da se sama oblači i nosa šta god poželi. Ja joj ne želim protivrječiti."

Što se imovine tiče, a zbog činjenice da je brak trajao samo pet godina, Katie će prema predbračnom ugovoru dobiti tri miliona dolara za svaku godinu braka, što ukupno iznosi 15 miliona dolara, kao i kuću na Beverly Hillsu vrijednu 35 miliona dolara. Da je kojim slučajem brak potrajao 11 godina, Katie bi imala pravo na pola imovine Toma Cruisea, koja se procjenjuje na 250 miliona dolara.

Brak između Katie i Toma je bio u jako lošem stanju posljednju godinu dana. Situacija je bila toliko loša da su njih dvoje vodili odvojene živote. Katie je živjela sa Suri u New Yorku, a Tom je putovao svijetom i snimao filmove.

"To da je Katie u potpunosti nesretna je bila javna tajna. Jednostavno se više nisu mogli pretvarati", kazao je neimenovani izvor blizak paru.

Prema izjavama nekih njenih prijatelja, Katie se plašila da se uz Toma pretvara u robota. Osjećala je da se previše promijenila u posljednjih pet godina. Svojim prijateljima je u nekoliko navrata rekla da je veza sa četrdesetdevetogodišnjim glumcem previše za nju.

"Nakon per godina Katie je osjećala da ludi i da se polako pretvara u robota. Puno se promijenila otkako je upoznala Toma. Na kraju je sve bilo previše. Bilo joj je dosta svega i odlučila je da mora uraditi nešto po tom pitanju", rekao je jedan od njenih prijatelja.

Stvari su se pogoršale prošlog mjeseca, kada je Tom Cruise u ulozi Staceeja Jaxxa, lika kojeg igra u filmu "Rock of Ages", snimio nekoliko fotografija za naslovnicu magazina W. Fotografija, na kojoj se oko Cruisea motaju dvije polugole plavuše, je prema mišljenju Katie bila krajnje sramotna i neukusna. Ona je smatrala da su zbog te fotografije oboje bili izloženi ruglu i podsmjehivanju.

Prema pisanju medija razlog zbog kojeg je Katie tražila razvod od Toma su nepomirljive razlike.