Showbiz
95

Detalji raskošnog života Johnnyja Deppa: Mjesečno troši 30.000 dolara na vino

Klix.ba
Johnny Depp (Foto: EPA)
Johnny Depp (Foto: EPA)
Bivši menadžeri Johnnyja Deppa nedavno su otkrili kako je slavni holivudski glumac na ivici bankrota zbog ekstravagantnog načina života. Prema njihovom izvještaju, Depp mjesečno troši dva miliona dolara na svojih 14 kuća i 70 gitara, a ima i neviđen apetit za vinom za koje mjesečno izdvaja 30.000 dolara.

Detalji o raskošnom životu Johnnyja Deppa procurili su u javnost nakon što je Depp prošlog mjeseca pokrenuo 25 miliona dolara vrijednu tužbu protiv svojih poslovnih menadžera i kompanije "The Mandel" (TMG) tvrdeći da su "loše vodili njegove poslove".

Depp je rekao kako kompanija nije pravilno vodila plaćanje poreza, da je podizala kredite bez njegovog odobrenja, kao i da su "desetine miliona dolara potrošili na osiguranje i ostale usluge". Glumac tvrdi da mu je to prouzrokovalo finansijske probleme kojih je postao svjestan tek u martu prošle godine.

U protivtužbi koju je TMG podnio ove sedmice navedeno je kako je "kompanija u posljednjih 17 godina radila sve što je u njihovoj moći kako bi zaštitili Deppa od njega samog i kako bi održali njegove finansije stabilnim, ali da nisu imali dovoljno snage ni moći da kontroliraju Deppovo trošenje na brojne hirove i poroke ili da ga prisile da mudrije donosi finansijske odluke".

"Depp je živio veoma ekstravagantnim životom za koji je mjesečno trebalo izdvojiti dva miliona dolara, što on jednostavno nije mogao priuštiti. U potpunosti je odgovoran za svaku finansijsku nepriliku u kojoj se nalazi ili se može naći", napisao je u protivtužbi Michael Kump, pravni zastupnik dvojice advokata.

Matthew Kanny, zastupnik Johnnyja Deppa, još uvijek se nije oglasio povodom ovih optužbi.