Postala bogatašica
0

Dennis Hopper devetogodišnjoj kćerci ostavio milione

Klix.ba
Pokojni holivudski glumac Dennis Hopper zbrinuo je svoju devetogodišnju kćerku Galen Grier Hopper ostavivši joj pravo malo bogatstvo.

Galen Grier je preko noći postala bogatašica, jer joj je slavni otac ostavio 2,25 miliona dolara i nekretninu vrijednu 600.000 dolara, piše portal TMZ.

Novac će do trenutka kada djevojčica njim bude mogla raspolagati biti povjeren fondaciji, a Hopper se pobrinuo da njegova bivša supruga i Galenina majka Victoria Duffy nema pristup novcu.

Hopper je sa bivšom suprugom dugo godina bio na ratnoj nozi, a kada je on preminuo od raka prostate, u maju 2010. godine, još uvijek su službeno bili u braku. Te godine podnijeli su zahtjev za razvod braka nakon 14 godina braka. Godinama prije su bili u lošim odnosima i često su se svađali, a Hopper je pretkraj života tražio zabranu prilaska.

Milioni koje je naslijedila malena Galen samo su dio ogromnog Hopperovog bogatstva koji, osim novca, čini nekoliko nekretnina te brojna umjetnička djela, a pretpostavlja se da je jednako zbrinuo i svoje troje odrasle djece.