Otvorila dušu
8

Demi Moore progovorila o najtežem razdoblju svog života: Mislila sam da nisam dovoljno dobra

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Glumica Demi Moore dobila je nagradu Udruženja "Peggy Albrecht Friendly House" iz Los Angelesa koje pomaže ženama da nastave put nakon što pobijede ovisnost i otvoreno progovorila o teškom periodu kada je bila na dnu.

"Na početku karijere bila sam na putu samouništenja i bez obzira na to kakav bi mi se uspjeh dogodio nisam smatrala da sam dovoljno dobra. Imala sam veoma nisko mišljenje o sebi, nisam se cijenila i to me dovelo do samouništenja", rekla je Moore.

Ispričala je kako su dvije osobe koje je tada jedva poznavala stale uz nju i dale joj priliku.

"Pružena mi je prilika da se promijenim prije nego uništim apsolutno sve. Postavili su mi ultimatum - bolje mi je da se pojavim na mjestu gdje su me očekivali. Oni su u meni vidjeli mnogo više od onoga što sam ja znala o sebi i neizmjerno sam im zahvalna jer bez te prilike i te njihove vjere u mene danas ne bih stajala ovdje", rekla je.

Dodala je kako život nije ravna crta te kako se svako od nas bar jednom u životu borio sa strahom da nije dovoljno dobar.

"Ja sam u tom najtežem trenutku potražila pomoć i rekla da strahujem da nisam dovoljno dobra, a mudar i iskusan učitelj mi je rekao da bez obzira na to uvijek mogu znati da vrijedim", ispričala je Demi.