{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demi Moore brine o cirkuskim slonovima

S
1.6.2011. u 10:23
0
5
Demi Moore brine o cirkuskim slonovima
0
Demi Moore brine o cirkuskim slonovima
Demi Moore
Demi Moore je pokrenula bitku za zaštitu cirkuskih slonova tokom svog putovanja kroz Gruziju. Naime, ona je pozvala tamošnje političare se pobrinu da se otkloni "rupa" u zakonu. Radi se o tome da su u cirkusu koriste kuke za disciplinovanje životinja, što je zabranjeno u bilo kojim drugim okolnostima, ali kada je u pitanju cirkus tu je napravljen propust u zakonu.
Glumica je za američke medije dala pismenu izjavu u kojoj je navela da se više nigdje ne koriste kuke za disciplinovanje slonova, uključujući i zoološki vrt u Atlanti, a ni neko drugo oružje. "Nadam se kako će se ovo pravilo primjenjivati u cirkusima, jer slonovi zaslužuju naše poštovanje, ljubaznost i zaštitu.

Moore je inače članica PETA-e, organizacije koja se bavi zaštitom ugroženih životinja.

"Vidjela sam da su slonove tukli metalnim predmetima, teškim šipkama na čijem vrhu se nalazi šiljak. To je sve rađeno s ciljem da ih se prisili da izvode određene trikove, koji su jako bolni i besmisleni. Prošle godine se trebala uvesti zabrana za korištenje ovih kuka, ali je oborena samo zbog jednog glasa", izjavila je Moore.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Gdje najčešće gledate filmove?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: