Pronađena u stanu
49

Demi Lovato završila u bolnici u Los Angelesu zbog trovanja alkoholom

Klix.ba
Demi Lovato (Foto: EPA-EFE)
Demi Lovato (Foto: EPA-EFE)
Popularna američka pop pjevačica Demi Lovato završila je u bolnici u Los Angelesu nakon trovanja alkoholom, javljaju američki mediji.

Policija Los Angelesa navodno je jutros rano odgovorila na poziv Hitne pomoći za intervenciju u naselju Hollywood Hills gdje Lovato inače živi.

TMZ izvještava kako je 25-godišnjakinja pronađena u nesvjesnom stanju te da su joj iz Hitne pomoći odmah na mjestu događaja dali Nalokson, lijek koji se koristi za poništavanje efekata opijatnog predoziranja.

Nakon pružene medicinske pomoći, pjevačica je u stabilnom stanju.

"Demi je budna i sa svojom porodicom koja se želi zahvaliti svima za ljubav, molitve i podršku. Pojedine informacije koje su mediji prenosili su netačne. Demi i njena porodica traže potpunu privatnost", kazao je glasnogovornik pjevačice za BBC.

Demi se borila s ovisnošću dugi niz godina. Trijezna je bila šest godina, a na koncertu u Brooklynu publici se otvorila o svom problemu kada je kazala da je znala piti votku iz boce od Spritea u devet ujutro.

Podsjećamo, Lovato je prošlog mjeseca putem Twittera otkazala svoj show u londonskoj areni O2 samo nekoliko sati prije početka koncerta.