Brojne reakcije
18

Demi Lovato podržala Bebe Rexhu nakon što je napadnuta zbog debljine

Klix.ba
Fotografija: People
Fotografija: People
Pjevačica Bebe Rexha je nominovana za Grammy te je željela nabaviti haljinu za ovaj veliki događaj, ali su je brojni dizajneri odbili jer je smatraju debelom. Ovo je izazvalo brojne reakcije javnosti, a pjevačicu je javno podržala Demi Lovato koja se i sama nosila sa kritikama zbog izgleda.

"Bravo! Obožavam činjenicu da te nije strah reći šta misliš i osjećaš", napisala je Demi ispod videa koji je Bebe Rexha objavila na svom Instagram profilu. Podsjećamo, Demi se ranije i sama nalazila u centru kritika radi svoje debljine i izgleda.

Bebe je u videu istakla kako je bila presretna zbog nominacije, ali da ju je odluka dizajnera rastužila i naljutila.

"Moj tim je tražio dizajnera koji će mi skrojiti haljinu, ali mnogi nisu željeli da rade sa mnom jer su smatrali da sam debela. Znači li to da sve žene koje su veće od broja 40 nisu lijepe i ne zaslužuju nositi lijepe stvari? Ne hvala, ne trebaju mi vaše haljine", rekla je Bebe.

Demi je na cijelu situaciju dodala kako nekada misli da bi trebala popraviti svoju figuru zbog svih kometara koje svakodnevno dobija od ljudi, ali se onda sjeti kako joj je njeno zdravlje najbitnije i kako želi da se fokusira da na tome i ostane.

"Žene su više od samog broja odjeće koju nose", rekla je Demi.