|

Dejan Kukrić napustio FTV, sada radi kao PR i živi u Beogradu

Dejan Kukrić napustio FTV, sada radi kao PR i živi u Beogradu
70
S.H.P.
23.8.2019. u 20:53
64
komentara
70

dijeljenja
Dejan Kukrić napustio FTV,  sada radi kao PR i živi u Beogradu Foto: Facebook
Nekadašnji urednik BHRT-a, a potom i Federalne televizije i poznato televizijsko lice Dejan Kukrić, nakon punih dvadeset godina rada na televiziji napustio je FTV. Kukrić se zaposlio u beogradskoj PR agenciji Represent Communications.
Kako je napisao na svom blogu, nije mu bilo lako napustiti posao u kome je proveo pola radnog vijeka i prihvatiti novi profesionalni izazov.

"Ostavio sam uspješnu televizijsku karijeru i skočio na glavu u veliko plavo more PR-a i advertajzinga. Odlučan da učim od najboljih i otkrivam svijet medija iz jedne druge perspektive, osjećam se jako dobro u novom okruženju. Da biste napravili velike promjene, morate da napravite veliki skok u dalj", napisao je Kukrić.

Posao na televiziji otvorio mu je oči i omogućio mu da upozna ljude koje obično ne bi imao priliku da sretne.

"Tokom svih ovih godina bilo je milion stvari, situacija i razloga zbog čega sam ostao tako dugo vezan za televiziju. Uistinu sam volio svoju karijeru. Bila je uspješna i velika. Godine rada na projektu Pjesme Evrovizije i sjajni rezultati koje smo ostvarili. Više od decenije, jedno od zaštitnih lica televizijskog pokrivanja Sarajevo Film Festivala i najdugovječnijeg formata na Javnom TV servisu BiH talk show-a 'Konačno petak'", napisao je Kukrić i prisjetio se kako je zahvaljujući televiziji upoznao i neke od najvećih svjetskih zvijezda poput Angeline Jolie, Brada Pitta i Roberta De Nira.

Dodao je i kako televizijski posao nije show business, posebno ne na našim prostorima.

"Uvijek sam smatrao da je TV ogledalo i odraz života, ali ne i stvarnog svijeta. Sada kada sam u prilici da raširim svoje horizonte i taj svijet sagledam iz vizure PR-a, siguran sam da će on biti isto tako uzbudljiv, izazovan, kreativan. I tu nije kraj mojih budućih težnji. Želim da napišem scenario za seriju i režiram mjuzikl, ali sada sam previše zaokupljen važnim stvarima u advertajzingu. Nedavno sam dao intervju za jedan portal i pitali su me o mojim iskustvima nakon toliko godina provedenih u medijima. Odgovorio sam: 'Televizija je okrutan posao. ali jedini koji mogu da zamislim'. Danas mogu slobodno reći – shvatio sam da postoji život izvan televizije. Živim ga punim plućima i sretan sam", napisao je Kukrić.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...