Prisjetio se i Eurosonga
1.1k

Deen: Meni je u Americi lijepo, sretan sam i ne namjeravam se vraćati na muzičku scenu

Klix.ba
Foto: Instagram/fuad_backovic_deen
Foto: Instagram/fuad_backovic_deen
Fuad Backović Deen je u novom intervjuu govorio o svom privatnom životu, a osvrnuo se i na učešće u Eurosongu 2004. godine.

"Odlučio sam da se povučem s muzičke scene jer me više ništa nije tu fasciniralo i držalo. Ja sam u Milanu studirao, moda je moja velika ljubav. Onda sam samo dobio poziv i zelenu kartu i odlučio da promijenim život iz korijena. Dakle, tako sam se doselio u Ameriku, a ne na način na koji mnogi misle i pišu. Meni je ovdje lijepo, sretan sam i ne namjeravam da se vraćam na muzičku scenu", rekao je za Blic.

On je te 2004. na Eurosongu u Istanbulu izveo pjesmu "In The Disco". Osvojio je 91 poen i tako zauzeo deveto mjesto, automatski dovodeći Bosnu i Hercegovinu u finale na sljedećem Eurosongu.

"Pre 20 godina je moja pjesma na Euroviziji bila jako progresivna i inovativna i bila je veliki rizik, kao i cijeli taj nastup. To je ujedno bio i najbolji plasman koji je Bosna ikada osvojila. Biti u takvoj konkurenciji među prvih deset je uspeh. Žao mi je sto se zbog političkih previranja Bosna već duže vrijeme ne takmiči na Euroviziji", naveo je.

Kao što je poznato, Deen je 2016. s Dalal, Anom Rucner i Jalom Bratom predstavljao našu zemlju na Eurosongu u Stockholmu. Nisu uspjeli proći u finale. To je bio posljednji put da se naša zemlja takmičila na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

"Ne vjerujem da je namješteno i potpuno je suludo na taj način razmišljati. Vjerovatno postoji razlog zašto se nismo plasirali u finale. Možda im se nismo dovoljno dopali, možda je danas na Eurosongu riskantno pjevati pjesmu na našem jeziku, možda je ta poruka sa tom žicom bila preteška za shvatiti... Postoji milion razloga o kojima bismo mogli razmišljati, ali ne opterećujem se time, nismo ušli i Bože moj", rekao je Deen ranije.