Otkriven razlog
8

Davorka Ručević Kasandra bila je kraljica dance scene, a zbog opake bolesti povukla se iz javnosti

I. S.
Foto: Instagram/photobystajdi/Boris Štajdohar
Foto: Instagram/photobystajdi/Boris Štajdohar
Hrvatska dance zvijezda Davorka Ručević Kasandra preminula je jučer u 55. godini života. Na vrhuncu slave prestala je s radom, a javnost se pitala zbog čega se odlučila na ovaj korak.
Kasandra je posljednji put viđena u javnosti 2007. godine, kada je njen menadžer Vladimir Mihaljek slavio rođendan. Njen "neobični nestanak" bio je povod da počnu kružiti mnoge priče.

Neki su tvrdili da je oslijepila, a njena majka je izjavila da se razboljela nakon turneje po Sibiru, gdje je bila prisiljena oskudno odjevena nastupati na niskim temperaturama, piše RTL.

Njena majka je zatim otkrila i kako je bolovala od endometrioze maternice zbog čega nije mogla nastupati. Doživjela je spontani pobačaj, a navodno više nikada nije mogla zatrudniti, što joj je bila velika želja.

Ovog ljeta Kasandra je odlučila prekinuti medijsku šutnju i dati intervju za 24 sata.

"Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto-poto biti u javnosti i privlačiti pozornost. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kafu s prijateljicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I zašto ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima?", kazala je.

Muzički menadžer Zoran Škugor izjavio je da je bio planiran Kasandrin povratak na scenu. U pripremi su bile dvije pjesme: jedna u pop, a druga u house žanru. Nažalost, povratak se nikada nije dogodio.