Showbiz
0

David Beckham proslavio 10 godina saradnje s UNICEF-om i osnovao novi fond

Klix.ba
Bivši engleski nogometaš David Beckham osnovao je novi fond za UNICEF koji je nazvao "7: The David Beckham UNICEF Fund".
David Beckham (Foto: EPA)
David Beckham (Foto: EPA)
Beckham je jutros prisustvovao konferenciji za medije na kojoj je proslavio svoju desetu godinu kao UNICEF-ov Ambasador dobre volje. Tom prilikom je objavio i da je pokrenuo novi fond koji će biti namijenjen zaštiti djece od opasnosti širom svijeta.

"Ambasador dobre volje sam već deset godina i čast mi je što sam dio UNICEF-a koji čini nevjerovatne stvari za djecu. Danas je potreba za pomoć djeci veća nego ikad prije. Sada kada sam u nogometnoj penziji, ja imam više vremena i želim uraditi još više. Zbog toga sam osnovao novi fond s UNICEF-om. Taj fond predstavlja moju posvećenost da pomognem djeci širom svijeta, zbog toga što mogu, što želim i što će to pomoći u mijenjanju života miliona djece", izjavio je Beckham.

"Naporan rad tokom karijere mi je omogućio da pomognem UNICEF-u, moj uspjeh i slava su otvorili vrata stvarima koje štite djecu i žene širom svijeta", dodao je slavni nogometaš.

Broj u nazivu Beckhamovog fonda predstavlja broj koji je nosio na dresu veći dio svoje karijere.

Obećao je da će se i njegova djeca uključiti u rad UNICEF-a.

"Djeca će dati svoj doprinos. Svi smo uzbuđeni zbog novog fonda. Victoria već radi s UN-om, što je veoma važno. Ona ima glas koji ljudi vole i poštuju. Do sada je uradila sjajan posao. Tako će raditi i moja dejca, koja će mi se ubuduće pridružiti na putovanjima", istakao je Beckham.

Njegov fond će omogućiti zaštitu i savjetovanje djece u El Salvadoru, finansirati pumpe za vodu u Burkini Faso, kao i obuku za njihovo održavanje. Također, cilj je i pomoći majkama koje doje djecu u Papui Novoj Gvineji.

Beckham je pozvao svjetske vođe da prekinu nasilje i siromaštvo te da spriječe umiranje djece.

Više informacija o Beckhamovom fondu moguće je pronaći na zvaničnoj internet-stranici.