Nekoga će obradovati
23

Darko Rundek odlučio prodati tri gitare iz svoje kolekcije: Imam ih mnogo

I. B.
Darko Rundek (Foto: Facebook/Vlasta Prohaska)
Darko Rundek (Foto: Facebook/Vlasta Prohaska)
Hrvatska muzička legenda Darko Rundek odlučio je prodati tri gitare iz svoje bogate kolekcije istih, a više informacija o tome podijelio je na svojim društvenim mrežama.

Uz fotografije gitara koje su dostupne u prodaji u jednoj zagrebačkoj radnji Rundek je objasnio kako je riječ o tri različita modela - električnoj gitari Framus iz 1972., elektro-akustičnoj gitari Godin Acusticaster i 12-žičanom Ovationu iz 80-tih.

Pjevač je istakao kako su ove gitare njemu poslužile na brojnim koncertima te da se nada da će tako biti i s nekim drugim.

"Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati, u dućanu Audio Epilog prodaju se ove moje gitare. Sve su dale svoj zvuk mojim brojnim koncertima i snimkama, a sada mogu i vašim. Ako nekom znači, mogu na instrumentu ostaviti potpis ili drugi znak da je nekoć bio moj", stoji u njegovoj objavi uz adresu gdje se radnja nalazi.

Pjevač nije otkrivao cijenu muzičkih instrumenata, kao ni razlog zašto ih prodaje, no za hrvatski Jutarnji, objasnio je kako ih ima mnogo.

"Imam mnogo gitara. Ove tri odlučio sam prodati jer će sigurno nekoga uveseliti, a meni ostaje još najmanje šest. Svaka je drugačija, neka s plastičnim žicama, neka električna", zaključio je Rundek za spomenuti medij.

Inače, pjevač zajedno sa svojom suprugom Sandom danas živi ekološki osvještenim životom, a dobar dio godine provode na Braču, baveći se vrtlarstvom i mediteranskom kulturom.

Krajem januara proslavio je 66. rođendan.