Krađa identiteta
9

Danijela Martinović ponovo žrtva prevare na društvenim mrežama: Ne nasjedajte na lažne reklame

L. R.
Danijela Martinović (Foto: Instagram)
Danijela Martinović (Foto: Instagram)
Hrvatska pjevačica Danijela Martinović jučer je putem svog Instagram profila podijelila da je postala žrtva prevare na društvenim mrežama.

Naime, Danijela je uputila upozorenje svojim fanovima o krađi identiteta gdje su njene fotografije te ime i prezime korištene u reklamiranje medicinskih preparata.

"Dragi moji, ne nasjedajte na lažne i prijevarne reklame u kojima počinitelji reklamiraju medicinske preparate koristeći pri tome moj lik te ime i prezime. Vaša Danijela", napisala je u objavi na Instagramu.

No, ovo nije prvi put da je poznata hrvatska pjevačica na meti lažnih reklamiranja na društvenim mrežama. Naime, Danijela je u martu prošle godine podijelila sličnu objavu na svom profilu.

""Dragi moji, molim vas da ne nasjedate na lažne stranice koje koriste moje ime i pozivaju vas na ulaganje u bitcoin. U saglasnosti s advokatima već su poduzete službene prijave za prevare na internetu", poručila je.

Podsjećamo, Danijela Martinović nije jedina poznata ličnost iz Hrvatske, koja je bila žrtva internetskih prevara. Slična situacija dogodila se i Nini Badrić, kojoj je dva puta ukraden identitet za reklamiranje tableta za mršavljenje.