Često nesiguran u sebe
0

Daniel Radcliffe: Najvažnija stvar u životu su porodica i prijatelji

Klix.ba
Daniel Radcliffe
Daniel Radcliffe
Glumac Daniel Radcliffe je izjavio kako vjeruje da je najvažnija stvar u životu imati dobar odnos sa svojim najmilijim.

Zvijezda filmova o čarobnjaku Harryju Potteru često sumnja u svoje glumačke sposobnosti i smatra da je jako bitno imati dobre pijatelje i porodicu kada se ukaže potreba za ponekim savjetom i uputstvom.

"Kada počnete da sumnjate u sebe ili kada ste nesretni, razgovarate s nekim o tome. Kada s nekim razgovarate, pola problema je već riješeno. Međutim, kada su u pitanju stvari kao što je sumnja u samog sebe, sa takvim stvarima morate da naučite da živite. Morate da znate da se nosite s time, a ukoliko mislite da to ne možete, onda je pravo vrijeme da se obratite prijateljima za pomoć. To je vrijeme u kojem kvalitet odnosa sa ostalim ljudima postaje najbitnija stvar u životu", kazao je Radcliffe.

Dvadesettrogodišnji glumac je rekao da je često nesiguran u svoje glumačke sposobnosti i da često brine zbog svoje glume.

Govoreći o najtežem aspektu svoje karijere, Radcliffe je rekao: "Jako često se to svodi na borbu protiv vlastite nesigurnosti i sumnju i o tome sam razgovarao sa mnogim glumcima. Većina glumaca koje poznajem su jako neurotične osobe i čudno je da se takva kombinacija sreće tako često."