Nakon filma
9

Dan Osborne uklonio veliku tetovažu Michaela Jacksona

Klix.ba
Foto: Splash/Rex
Foto: Splash/Rex
Bivša zvijezda Towiea Dan Osborne prošao je kroz bolne laserske tretmane kako bi uklonio tetovažu Michaela Jacksona.

Osborne je imao ogromnu sliku kralja popa na svojoj desnoj ruci, ali prema njegovim posljednjim fotografijama ta tetovaža gotovo je u potpunosti nestala.

Trebalo je nekoliko sedmica bolnih laserskih tretmana kako bi se riješio tetovaže. Nime, Dan je dugogodišnji obožavatelj Michaela Jacksona i prije nego je izašao kontroverzni dokumentarac "Leaving Neverland" zdušno je branio kralja popa.

Još u januaru Osborne je govorio kako je Jackson jednostavno obožavao djecu.

"Za mene je Michael Jackson najveći zabavljač svih vremena. On je obožavao djecu i brinu se za njih. Bio je pravi Petar Pan. Donirao je milione dječijim dobrotvornim udruženjima. I obožavao je svoje troje djece. Mislim da ih ne bi mogao povrijediti", rekao je Dan.

Međutim, samo nekoliko sedmica od prikazivanja dokumentarca i optužbi da je Jackson zlostavljač djece, pojavile su se fotografije na kojima je Osborne bez tetovaže.

U dokumentarcu Wade Robson i James Safechuck tvrde kako ih je Jackson seksualno zlostavljao dok su bili djeca. Ovaj film doveo je do velikog ogorčenja na kralja popa, a mnoge radiostanice odlučile su Jacksonovu muziku ukloniti sa svojih playlista.

Porodica pokojnog pjevača potvrdila je da će tužiti tvorce dokumentarnog filma, a film su uporedili s javnim linčovanjem.

Podsjećamo, Jacksonu je već suđeno za zlostavljanje djece u periodu 2004.-2005. godine, no oslobođen je svih optužbi. Umro je 2009. godine u dobi od 50 godina.