Sreća u porodici
264

Dalija i Elmedin Konaković dobili drugo dijete: Na svijet je stigla predivna, čupava djevojčica

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković i voditeljica Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović-Konaković dobili su drugo dijete, djevojčicu kojoj još uvijek nisu otkrili ime.

Konaković je na svom službenom Facebook profilu otkrio da se mama i beba odlično osjećaju i da je sve prošlo u najboljem redu.

"Stigla nam je još jedna predivna, čupava djevojčica, hvala dragom Bogu", napisao je Konaković u objavi.

U martu ove godine Dalija je na svom Instagram profilu otkrila da očekuju drugo dijete.

Sredinom prošle godine Dalija otvoreno je govorila o teškoj borbi za drugo dijete. Naime, ona je govorila o svom iskustvu kroz IVF postupk te istakla da ne može dovoljno iskazati svoje divljenje svim ženama koje prolaze kroz ovaj proces koji je izuzetno naporan. Također, ona je tada otkrila razloge zbog kojih nije mogla ostvariti drugu trudnoću.

"Prirodno sam bez problema ostala trudna i sa Kianom Ajom i 2019. Znate već kako je to završilo, brigada internet lešinara počela od mene praviti metu za linč, nisam to očekivala, jako me pogodilo, intenzivan stres bio okidač za Hashimoto skoro preko noći, Hashimoto mi poremetio sve hormone, sve je išlo prebrzo i imala sam spontani. Nakon toga, i sa terapijom i bez, Hashimoto i dalje najveći problem pravi mojim polnim hormonima, a samim tim utiče na mogućnost prirodne trudnoće. Kiana silno želi brata ili sestru, ja sam željela šestero djece (mogla sam ranije krenuti, znam). Bog dragi odlučuje i mi smo sa tim zadovoljni i beskrajno zahvalni što imamo Kianu", navela je.