Prva fotografija
9

Dakota Johnson postavila svoj broj na Instagramu, želi čuti priče zlostavljanih žena

Klix.ba
Dakota Johnson (Foto: EPA-EFE)
Dakota Johnson (Foto: EPA-EFE)
Glumica Dakota Johnson, zvijezda franšize "Pedeset nijansi sive", postavila je fotografiju sa svojim brojem telefona na Instagramu, i to je njena jedina fotografija na ovoj društvenoj mreži.

Na Instagramu možete naći nekoliko profila koje su napravili fanovi američke glumice, ali samo jedan je oficijelni Dakotin profil sa 2,7 miliona pratilaca.

Međutim, Johson nije aktivna na društvenim mrežama i sinoć je postavila svoju prvu fotografiju na Instagram, i to, ni manje ni više, nego papirić s njenim brojem telefona.

"Djevojke i žene širom svijeta suočavaju se s ekstremnim nasiljem i seksualnim zlostavljanjem na dnevnoj bazi. Više od 800 žena i tinejdžerki umiru svakog dana jer nemaju pristup pouzdanim kontracepcijama i osnovnim uslugama materinstva. Ne želim pričati za vas. Želim vas saslušati. ovo je moj broj telefona. Ispričate mi svoju priču putem govorne pošte i ja ću vas saslušati", napisala je Dakota u opisu fotografije.

Kako je na kraju posta pojasnila, u saradnji s pokretom Global Citizents, glumica će učiniti sve što je u njenoj moći da se čuju glasovi zlostavljanih žena.