Tončijeva kćerka
50

Crtice iz života Hane Huljić, djevojke u žiži javnosti zbog veze s Petrom Grašom

I. S.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Petar Grašo (45) je u vezi sa 14 godina mlađom Hanom Huljić (31), kćerkom hrvatskog kompozitora Tončija Huljića. Ovo je nekoliko detalja iz njenog života koji su poznati javnosti.
Hana je upoznala Petra još dok je bila djevojčica, obzirom na to da je porodični prijatelj porodice Huljić. Glumila je u "Stelli", prvoj hrvatskoj muzičko-dramskoj seriji Jelene Veljače. Emitovala se 2013. godine na Novoj TV, a gledalo ju je čak 730 hiljada ljudi. Tada je Hana isticala kako ulogu nije dobila zato što ima poznatog oca, nego isključivo zbog talenta koji posjeduje.

Studirala je Umjetničku akademiju u Splitu, a po završetku studija je sa pijanistom Maksimom Mrvicom otišla na turneju po Kini. Između ostalog, pjevala je na očevom koncertu "Missa Mediteranea". Pisala je i pjesme za dječije predstave Teatra Gavran u Zagrebu.

Prije dvije godine objavila je svoju prvu pjesmu pod nazivom "Alisa". Radila je na muzici i aranžmanu sa Leom Škarom i Arianom Vuicom, sinom Alke Vuice. Tekst je napisala njena majka Vjekoslava Huljić, koja je također cijenjena muzičarka.

Petar i Hana su snimili pjesmu "Srce za vodiča", a on je jednom prilikom izjavio kako se Tonči isprva protivio njihovoj saradnji.

"Ja sam forsirao taj duet, a tata Huljić se čak malo bunio. Drago mi je da smo ga uspjeli nagovoriti, iako djeluje malo strogo", rekao je.

Kako prenosi portal 24 sata, Hana je bila sretna što joj se pružila prilika da radi s njim.

"Jako sam se razveselila kad me Petar zamolio da otpjevam vokal. Ovdje se ne radi o duetu, već sam interpretirala određene tonove umjesto instrumenata. Tajnovito kao i u pjesmi, i u spotu potajno kao anđeo čuvar nadgledam ljude i popravljam odnose među njima", kazala je.

Ovog ljeta su odlučiti pružiti šansu ljubavi, nakon što su okončali dugogodišnje veze. Petar je 24 godine bio u vezi sa Danijelom Martinović, a Hana se proteklih deset godina zabavljala sa pijanistom Tomislavom Šošićem.

Tonči je naveo kako podržava njihovu vezu, a oni se još uvijek nisu zvanično oglasili po ovom pitanju.