Za sve nostalgičare
128

Courteney Cox objavila fotografiju "Prijatelja" prije snimanja prve epizode

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Fotografija koju je nedavno podijelila glumica Courteney Cox, poznata po svojoj ulozi u seriji "Prijatelji", prikupila je više od milion lajkova na Instagramu u rekordnom roku. Fotografija je nastala pred sami početak snimanja "Prijatelja", jednog od najuspješnijih sitcoma ikad snimljenih.

Interesantno je da ova fotografija nikad prije nije objavljena, a na njoj se nalaze protagonisti ove serije Jennifer Aniston, koja je igrala Rachel, David Schwimmer (Ross), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler), Lisa Kudrow (Phoebe) te sama Courteney Cox, koja je igrala Monicu.

"Jedna na kojoj nas šestero odlazi u Las Vegas kada niko od nas nije znao da smo Prijatelji", napisala je Cox u opisu svoje fotografije.

Vjeruje se da je ovaj post zapravo referenca na putovanje koje je organizirao reditelj James Burrows prije nego što će pristupiti snimanju pilot epizode "Prijatelja", koja će kasnije steći svjetsku slavu.

Prema pričama, Burrows je navodno želio da Cox i ekipa uživaju u svojim posljednjim trenucima anonimnosti prije nego što postanu TV zvijezde.

Prva epizoda "Prijatelja" je prikazana 1994. godine, dok je posljednja emitirana 2004. godine, prenosi Sky News.