Samo lijepe uspomene
5

Corey Feldman brani Michaela Jacksona, ne vjeruje u istinitost dokumentarca "Leaving Neverland"

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Corey Feldman koji je tvrdio da je zlostavljan kao dijete kritizirao je HBO-ov dokumentarac "Leaving Neverland" u kojem je Michael Jackson prikazan kao seksualni zlostavljač djece.

Bivša dječija zvijezda objavila je jučer na svom Instagram profilu svoje mišljenje o ovom filmu, piše CNN.

Film istražuje uznemirujuće tvrdnje Jamesa Safechucka i Wadea Robsona da ih je Jackson seksualno zlostavljao nekoliko godina kada su bili djeca. Jacksonova je porodica demantirala ove optužbe i osudila dokumentarac nazivajući ga "javnim linčovanjem".

Feldman, koji je bio prijatelj s Jacksonom kao mladić, rekao je da ima lijepe uspomene na pokojnu pop zvijezdu.

"Moja sjećanja na Michaela Jacksona su lijepa, osim jednog kada se plašio da ću se okrenuti protiv njega i izmisliti laži. Nikada nisam i nikada to ne bih mogao. Molim te dječake da preispitaju svoju savjest. Pustite Boga da sudi", napisao je Feldman.

On je dodao kako je posumnjao u istinitost dokumentarca s obzirom na to da Jackson, koji je umro 2009. godine, nije tu da se brani i dodao je kako vjeruje da su Safechuck i Robson motivirani novcem.

Međutim, tokom emisije "After Neverland", koju je organizirala Oprah Winfrey, reditelj ovog dokumentarca Dan Reed rekao je da muškarci nisu dobili naknadu za pojavljivanje u dokumentarcu.

Feldman je rekao da je, iako nije bio prisutan kada su Safechuck i Robson bili s Jacksonom, bio prijatelj s pjevačem otprilike u isto vrijeme kao i Safechuck. Dodao je kako Michael nikada nijednom djetetu nije prišao s nekom seksualnom konotacijom.

On je dodao i kako je nevjerovatno da su pored sve djece koja su boravila na njegovom imanju samo njih dvojica seksualno zlostavljani. Rekao je i da su većina pedofila serijski počinitelji te da ne mogu kontrolirati sami sebe i da bi Michael Jackson, da je bio pedofil, sigurno jednom otkrio svoje pravo lice.

Corey Feldman je 2017. godine javno govorio o pedofiliji u Hollywoodu. On je tada kazao kako je ovaj lanac veoma dug te da je seksualno zlostavljan kada je imao samo jedanaest godina.