Alter ego u penziji
27

Conchita Wurst prigrlila muževniji stil, glamurozne haljine zamijenila odijelima

Klix.ba
Conchita Wurst će u historiji Eurosonga ostati upamćena kao jedan od najupečatljivijih učesnika, ne samo zbog osvajanja prvog mjesta 2014. godine sa pjesmom "Rise Like a Phoenix" i dovođenja takmičenja u Austriju.

Glamurozna Conchita, pravog imena Thomas Neuwirth, osim glasom pažnju je itekako privlačila svojim izgledom i sjajnim haljinama. Danas pak izgleda značajno drugačije nego prethodnih godina.

Pop zvijezda je realizovala najavljeno "ubijanje svog alter ega" i vraćanje muževnijem izgledu te na Instagramu sve češće pozira u odijelima, kožnim jaknama i stilu koji sve manje podsjeća na famoznu Conchitu. Ipak, ostali su brada i valovita kosa kao zaštitni znakovi.

U intervjuu za njemački list Die Welt ranije ove godine Conchitin kreator Tom izjavio je da je njegov glamurozni alter ego nakon Eurosonga postigao sve o čemu je sanjao te da bi mogao biti "poslan u penziju".

"Želim stvoriti novu osobu, a sa bradatom damom sam postigao sve što sam poželio od pobjede na tom muzičkom takmičenju", kazao je Tom koji je dodao da se želi pokazati svijetu u drugačijem svjetlu. Za sada se priprema za festival Wiener Festwochen 2017 gdje će nastupati zajedno sa Bečkom simfonijom, a nedavno je nastupio u sidnejskoj Operi.

Nakon evrovizijskog uspjeha Conchita je postala svjetska zvijezda i aktivistica, a iza sebe ima i istoimeni album iz 2015. godine koji je zabilježio veliki uspjeh u Austriji. Nedavno je obradila pjesmu "Human" Rag 'n' Bone Mana i objavila ga na svoj oficijelni YouTube račun, a bila je i sutkinja u RTL-ovom takmičenju "It Takes Two".