Potpisao mu brojne hitove
83

Čola se emotivnim riječima oprostio od Kovača: Izgledalo je kao da ćeš zauvijek biti tu

I. B.
Zdravko Čolić i Kornelije Kovač (Foto: Instagram)
Zdravko Čolić i Kornelije Kovač (Foto: Instagram)
Regionalna zvijezda Zdravko Čolić oprostio se od kompozitora Kornelija Kovača koji je preminuo danas u 81. godini života u Beogradu.
Kornelije potpisuje neke od najvećih muzičkih hitova koji su, unatoč što su objavljeni godinama unazad, akutelni i danas.

Njegov odlazak pogodio je brojna slavna imena, a među njima je i Zdravko Čolić, iza čijih najpopularnijih hitova stoji upravo Kovač.

Uz njihovu staru fotografiju koju je podijelio na svom Instagramu, Čola je uputio nekoliko emotivnih riječi oprostivši se tako od legendarnog umjetnika.

"Izgledalo je kao da ćeš zauvijek biti tu. Hvala ti za muziku… za djela koja si stvarao… za riječi pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obilježio si naše živote. Hvala ti Bato za sve", napisao je rođeni Sarajlija uz svoju objavu.

Kornelije je napisao njegove pjesme poput: "April u Beogradu", "Ti si mi u krvi", "Ti možeš sve", "Živiš u oblacima", "Stanica Podlugovi", "Zvao sam je Emili", "Jedna zima sa Kristinom", "Jedina", "Mađarica", "Ona spava", "Pjevam danju, pjevam noću", "Ti si bila, uvijek bila" i druge, a mnogi su ga zbog toga zvali i Čolinim "kreatorom".

Prema navodima srbijanskih medija, Kovač je preminuo usljed posljedica koronavirusa. Iza njega ostale su tri kćerke: Aleksandra, Kristina i Anja te supruga Snežana.