Pred dodjelu Oscara
0

VIDEO / Cohen po crvenom tepihu prosipao 'pepeo Kima Jong-ila'

Sarajevo-x.com
Nakon mnogo pregovora, razmišljanja, razmatranja... organizatori dodjele Oscara su dopustili britanskom komičaru Sachi Baronu Cohenu da uđe na crveni tepih odjeven kao lik iz svog filma "Diktator", general Aladeen. Vjerovatno su zažalili zbog toga.

Sacha Baron Cohen je nizao incident za incidentom na crvenom tepihu pred 84. dodjelu Oscara, prosipao je čak i "pepeo Kima Jong-ila". Komičar je pepeo prosuo pred noge, a zatim i po sakou Ryana Seacresta, TV voditelja, koji to nije prihvatio s oduševljenjem.

Cohen je uz sebe imao i dvije seksi asistentice, koje su mu pomogle da izvodi ludorije, bile su smiješne svima samo ne njegovim "žrtvama".

Za voditelja Seacresta, po kojem je komičar i prosuo pepeo, sve je krenulo po zlu u momentu kada je Cohena pitao: "Čiju kreaciju nosite?".

"Kreaciju Johna Galliana, ali čarape su iz K-Marta! kao što mi je i sam Saddam Hussein jednom rekao: Čarape su čarape, ne troši novac bez potrebe", odgovorio mu je Cohen, a potom je dodao: "Sviđa mi se ovdje, jer mi je dozvoljeno da povedem svog dobrog prijatelja i teniskog partnera Kima Jong-ila". Za sve to vrijeme komičar je pokazivao na zlatnu urnu u kojoj je bio "pepeo preminulog sjevernokorejskog vođe". Nešto kasnije pepeo iz urne je već završio na voditeljevom sakou.

Cohen, bez sumnje sretan što mu je štos uspio, je dodao: "Sada, kada vas ljudi budu pitali šta nosite, vi ćete odgovoriti: Kima Jong-ila!".

Samo nekoliko minuta kasnije organizatori su na crveni tepih poslali osiguranje sa usisavačem, kako bi pokupili "Kim Jong-ilove ostatke".