Showbiz
0

CNN-u zanimljiviji trač o trudnoći Angeline Jolie, nego njena posjeta Bagdadu

FENA
Pa vi ste CNN, molim vas, držite se tradicije", rekla je Angelina Jolie novinarki CNN-a koja ju je u Iraku, za vrijeme posjeta u funkciji ambasadorice dobre volje, pitala je li istina da čeka blizance. Čak je i "ozbiljnim novinarima" zanimljiviji trač o trudnoći nego činjenica da je glumica došla u Irak kako bi ukazala na strašno stanje u zemlji iscrpljenoj ratovima.

"Više od dva miliona ljudi ostalo je bez svojih domova, a imam dojam da niko tu nema konkretni plan za poboljšanje situacije", oštra je bila Angelina Jolie u intervjuu kojeg je dala CNN-u povodom posjeda Iraku. Tamo se, prenose svjetski mediji, susrela s premijerom Nurijem al-Malikijem i brojnim drugim visoko pozicioniranim uglednicima.

Ističući porazne brojke koje svjedoče kako se stanje u Iraku ne popravlja, Angelina je izjavila: "Oko 58 posto stanovništva koje nema gdje živjeti čine djeca. Postoji puno dobre volje, no dijalog nije jedino što možemo učiniti za oporavak Iraka".

Popularna glumica ručala je s vojnicima i poslušala njihove priče, u kojima su noćne more i želja za domom neizostavni dio. Najavila je kako će se uskoro vratiti u Irak, u sklopu nove UN-ove akcije mirenja, a pridružit će joj se i suprug Brad Pitt.