Showbiz
0

Clooney na kafi s Walterom Veltronijem

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Slavni američki glumac George Clooney u četvrtak je pružio potporu vođi Demokratske stranke (PD) Walteru Veltroniju pred talijanske parlamentarne izbore 13. i 14. travnja, javlja agencija Ansa prenoseći izjave osoba koje su nazočile njihovu susretu.

George Clooney "Američki glumac je opetovao svoju potporu i prijateljske osjećaje predsjedniku PD-a s kojim ga vezuje humanitarni rad u Africi", kako piše agencija.

Televizija RAI objavila je snimke njih dvojice dok uz kavu razgovaraju u jednom baru u Milanu.

"Jako cijenim Georgea, ne samo kao umjetnika, već i kao čovjeka kod kojega je razvijen osjećaj građanske odgovornosti i koji je zaljubljenik u politiku", rekao je Veltroni, bivši rimski gradonačelnik i glavni protivnik vođe talijanske desnice Silvija Berlusconija.

Clooney je predsjednika najveće stranke talijanske ljevice nedavno bio usporedio s Barackom Obamom, koji vodi u utrci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke za američke predsjedničke izbore u studenome.

"Obojica (Obama i Veltroni) su moji dobri prijatelji", rekao je Clooney ističući, kako navodi Ansa, da je vođa PD-a "osoba koja sa svima razgovara, koja se obraća mladima, koja govori o nadi i o okolišu, pitanjima koja nisu baš omiljena u talijanskoj politici".