Nova tužba
89

Članovi filmskog seta "Rust" tuže Aleca Baldwina za doživljavanje traumatičnog iskustva

L. R.
Alec Baldwin (Foto: Twitter)
Alec Baldwin (Foto: Twitter)
Tri člana filmskog seta "Rust" u ponedjeljak su tužila glumca Aleca Baldwina i producenta filma, tvrdeći da su pretrpjeli traume nakon ubojstva snimateljice Halyne Hutchins.
Ross Addiego, Doran Curtin i Reese Price podnijeli su tužbu protiv glumca koji je već bio optužen za ubojstvo iz nehata njihove kolegice, tvrdeći da su doživjeli anksioznost i određene simptome PTSP-ja.

Prema informacijama iz optužnice, sva trojica su bila u neposrednoj blizini glumca Baldwina kada je pucao iz pištolja i kako je navedeno pretrpili su ozljede nastale nakon eksplozije od zvuka pucanja.

U tužbi se također navodi da su proizvođači angažovali ljude, koji su bili predmet prethodnih sigurnosnih žalbi, uključujući Davida Hallsa, prvog pomoćnika direktora. ‚

Tužba također krivi producente za angažovanje Hannah Gutierrez Reed, unatoč nedostatku iskustva, jer su navodno željeli bržu i jeftinu proizvodnju.

Podsjećamo, nedavno je tužilaštvo odustalo od jedne tužbe protiv Aleca Baldwina, a koja se odnosi na upotrebu vatrenog oružja. Da je ova optužba prošla, suočio bi se s najmanje pet godina zatvora, ali budući da su je odbacili, sudac bi mu mogao dati kaznu za ubojstvo iz nehata koja uključuje 18 mjeseci zatvora ili čak uvjetnu kaznu.