Novi memoari divine majke
1

Cissy Houston: Ljuta sam što je Whitney umrla sama

Klix.ba
Prošlo je skoro godinu dana kako je preminula diva Whintey Houston, a njena majka Cissy se još pita: "Da li sam je nekako mogla spasiti".

U svojim novim memoraima "Remembering Whitney" Cissy objavljuje intimne detalje o usponima i padovima svoje kćerke.

"Ljuta sam što je umrla sama u takvom stanju", piše Cissy u svom djelu objavljenom u People magazinu.

Whitney se udavila u kadi u Beverly Hilton hotelu 11. feburara 2012. godine u 48. godini. U njenom organizmu nađeni su tragovi konzumiranja droge, to je loša navika za koju je Cissy znala.

"Nije znala kako da se zasutavi. Noćima sam se pitala gdje je i šta radi. Kada se počela drogirati krila se od mene", stoji između ostalog u tekstu.

Cissy također govori o njenoj vezi i tračevima da je imala lezbijsku vezu sa bivšom asistenticom i kreativnom direktoricom Robyn Crawford. Tračevi su kružili od 1980-ih godina kada su se njih dvije kao tinejdžerke upoznale u New Jerseyju te se uvijek pričalo da su više od prijateljica. Kada je Whitney preminula Crawford je napisala dirljivu posvetu pjevačici.

"Nisam je željela sa svojom kćerkom. Ne znam ništa o romantičnoj vezi", rekla je Houston i dodala kako se nakon njene smrti bori s mnogo pitanja i neriješenih stvari.

Knjiga "Remebering Whitney", koja je "priča o ljubavi, gubitku i noći kad je muzika stala", je postala bestseler.