U stvarnom životu
0

Chuck Norris postao doživotni teksaški rendžer

Sarajevo-x.com
Chuck Norris (Foto: AP)
Chuck Norris (Foto: AP)
Televizijski heroj Chuck Norris, čovjek o kojem je ispričano pa možda i najviše viceva i pošalica, u stvarnom životu je postao rendžer. Titulu i zvijezdu doživotnog teksaškog rendžera primio je u subotu na ceremoniji u Dallasu.

Danas 70-godišnji Norris glumio je u akcionim filmovima osamdesetih godina i u seriji "Walker, Texas Ranger" prikazivanoj od 1993 do 2001. Davne 1985. godine za magazin "People" je pokušao objasniti zašto je toliko popularan.

"Djeci trebaju heroji. Nazovite to kako hoćete, ali ja sam taj koji maše zastavom i unosi mnogo Amerike u svoje filmove. Šta god bilo to što radim, izgleda da se ljudima sviđa", kazao je tom prilikom.

Ceremoniji svečanog uručenja značke rendžera prisustvovali su Norrisovi prijatelji i članovi porodice, a u svom govoru guverner Teksasa Rick Perry je rekao: "Ljudi možda šapuću o njegovim super moćima, ali najveća moć Chucka Norrisa leži u njegovom integritetu. Hvala mu što je teksaškim rendžerima omogućio takvu slavu i to putem portreta iskonskog rendžera, osobe koja je pažljiva, pedantna i časna u svakom pogledu."

Titulu rendžera dobio je i Chuckov brat Aaron.