52-godišnja glumica
0

Christina Applegate otvoreno o borbi s multipla sklerozom: Na neki način živim u paklu

L. R.
Christina Applegate (Foto: EPA-EFE)
Christina Applegate (Foto: EPA-EFE)
Glumica Christina Applegate ponovo je govorila o svojoj borbi s multipla sklerozom.

Naime, isječak intervju s 52-godišnjom glumicom, pojavio se jučer u emisiji "Good Morning America", gdje je govorila kako se nosi s dijagnozom nakon više od tri godine.

"Na neki način živim u paklu. Nisam puno vani pa je ovo malo teško za mene, ali naravno, podrška ljudi je prekrasna i stvarno sam zahvalna"; rekla je Applegate voditeljici Robin Roberts.

Christina Applegate nije jedina gošća u emisiji. Naime, u intervjuu je sudjelovala i glumica i zvijezda serije "The Sopranos" Jamie-Lynn Sigler, koja živi s istom dijagnozom od svoje 20. godine.

"Nikada se neću probuditi i reći: 'Ovo je super.' Samo ću ti to reći da se to neće dogoditi. Probudim se i podsjećam sebe na to svaki dan. Međutim, možda dođem do mjesta gdje funkcionišem malo bolje. Trenutno sam u izolaciji, a to je način na koji se nosim s tim da ne idem nigdje jer to ne želim raditi. Teško je", rekla je.

U januaru ove godine, Applegate se pojavila na dodjeli Emmy nagrada, a kada je izašla na pozornicu, dobila je ovacije. Priznala je da se uplašila i da se ni ne sjeća šta je pričala tokom svog pojavljivanja na pozornici. Ipak, prošle godine u maju je objavila da se vjerovatno više neće pojavljivati pred kamerama.