Nakon odluke Akademije
42

Chris Rock ima spreman "show" o šamaru, ali priznaje: Pričat ću kada budem plaćen

I. B.
Chris Rock ošamaren je pred svima na dodjeli Oscara (Foto: Twitter)
Chris Rock ošamaren je pred svima na dodjeli Oscara (Foto: Twitter)
Komičar koji je ošamaren usred ceremonije dodjele Oscara oglasio se nakon odluke Akademije kojom je Willu Smithu zabranjeno učešće na Oscarima narednih 10 godina, a obožavatelje je prilično zaintrigirao izjavom.

Naime, Chris Rock je tokom svoje stand-up tačke u Fantasy Springsu progovorio o incidentu na Oscarima, i to neposredno nakon što je Akademija izrekla zabranu Willu Smithu.

Između ostalog, komičar je priznao kako ima pripremljen "show" o onome što se dogodilo.

"Dobro sam. Imam spremljenu cijelu emisiju, ali neću govoriti o tome dok ne budem plaćen", rekao je glumac, a potom dodao: "Život je dobar. Vratio sam sluh", našalio se komičar.

Prema navodima Deadlinea, svim prisutnima na komičarevoj izvedbi bilo je zabranjeno snimanje njegove izvedbe, kao i uopšte unošenje mobilnih telefona.

Podsjećamo, Rock je dobio šamar nakon što se pred svima našalio na račun frizure Smithove supruge koja inače boluje od alopecije.

Ranije, spomenuo je incident na Oscarima rekavši publici da "još uvijek obrađuje" ono što se dogodilo.

U međuvremenu, nakon povlačenja sa Akademije, Will Smith je dobio i zabranu od iste da učestvuje na svim njenim događajima, uključujući i Oscare, a glumac je, nakon javnog izvinjenja, tom prilikom priznao i da poštuje ovu odluku.

"Prihvaćam i poštujem odluku Akademije", rekao je u kratkoj izjavi.